בלוג לעומת מאמר: מה ההבדל בכלל?

בעוד שאנשים רבים משתמשים במונחים אלה לסירוגין, בלוגים ומאמרים אינם זהים. הבנת התפקיד שכל אחד צריך לשחק באסטרטגיית השיווק של האב סקיוריטי תעזור לך לספק תוכן טוב יותר, לשפר את SEO שלך ולהגיע ליותר לקוחות פוטנציאליים כדי להניע המרה.

מדוע בעלי עסקים וכותבים מתבלבלים

אם אינך בטוח במה שונים פוסטים ומאמרים בבלוג, אתה לא לבד. למעשה, אי הבנה של ההבדל הובילה חברות רבות לטשטש את הקווים, מה שמקשה על פינוי הבלגן.

 

חלק מזה נובע ממניעים כלכליים: פוסטים בבלוג נתפסים כצורכים פחות זמן לכתיבה ובכך פחות יקרים. כתוצאה מכך, הם מודגשים יתר על המידה באסטרטגיות שיווקיות, ותוכן שאמור להיכתב כמאמר מתודרך לעתים קרובות כבלוג.

זה ממעיט בערעור הרחב יותר האופייני לבלוגים תוך ירידת סמכותם של מאמרים המופיעים בהם.

 

מה זה בלוג?

אחת הדרכים לגשת לשאלה זו היא באמצעות האטימולוגיה: מאיפה באה המילה? כפי שמתברר, בלוג הוא פורטמנטו, מילה חדשה שנוצרה משתי ישנות יותר: אינטרנט ויומן.

 

זוהי דרך שימושית לחשוב על הבלוג שלך: כמעין יומן או יומן עבור העסק שלך. זהו ביטוי אישי, אוסף של אנקדוטות ועדכונים שעוזרים לקוראים להתחבר לעסק שלך מבלי להטביע אותם בפרטים טכניים.

במילה אחת, בלוג הוא נרטיבי: הוא מאפשר לעסק לספר את הסיפור שלו בצורה ניתנת ליחס.

 

מה זה מאמר?

מאמר הוא כתב כתיבה רשמי יותר. הוא אינפורמטיבי ומתמקד במתן ראיות לטענה כלשהי שהועלתה – למשל על ידי המוצר שלך.

 

הזמינו מאמרים מ-Eleven

כותבי נושאים. תוכן מותאם ללחיצות קישור או קריאה

מאמר צריך להיות נחקר היטב ולעקוב אחר מבנה הגיוני, ולא נרטיבי. מאמרים מציגים לעתים קרובות מה שנקרא חשיבה דדוקטיבית: הם מתחילים בסט של הנחות יסוד ומסתיימים במסקנה מנומקת. המטרה היא לספק לקהל שלך ראיות מוצקות כדי לתמוך בנקודות שלך.

 

6 הבדלים עיקריים בין בלוגים ומאמרים

בין אם אתה כותב תוכן משלך או רוכש מאמרים מסופר, חשוב להבין את ההבדלים בין בלוגים ומאמרים.

נקודת מבט

פוסט בבלוג נכתב לרוב בגוף ראשון באמצעות אני או אנחנו. זה מתאים למבנה הנרטיבי של הבלוג: אתה מנהל שיחה עם הקוראים שלך, מתאר פרק בחיי המותג שלך.

 

מאמר נכתב כמעט תמיד בגוף שלישי, אם כי מאמרים מדעיים עשויים להשתמש בגוף ראשון רבים (אנחנו). זה מדגיש את האובייקטיביות של המחבר כשהם מציגים עובדות וטיעונים מנומקים.

קול או טון

בקיצור, פוסטים בבלוג נוטים להיות לא רשמיים, סתמיים ושיחיים, בעוד מאמרים נוטים להיות פורמליים, מקצועיים ודיסקורסיבים.

 

הבלוג של החברה שלך הוא דרך לבנות מערכת יחסים עם הקהל שלך, לעזור להם להבין מי עומד מאחורי מה תוך הדגמת האישיות, המטרות והאינטרסים של המותג שלך.

 

מאמרים, לעומת זאת, נכתבים עבור קהל טכני, תוך שימוש בטון דיבור ניטרלי ופסיבי כדי להסיר את המחבר מהשיקול.

איפה זה פורסם

לבלוגים יש שתי מטרות: להביא לקוחות חדשים לאתר שלך על ידי הופעה בתוצאות של מנועי החיפוש, ולחזק את הקשר שלך עם לקוחות קיימים. שתי המטרות הללו משרתות על ידי פרסום תוכן באתר האינטרנט של החברה, שם תמצא את רוב הבלוגים.

מאמרים עשויים להתפרסם באתר שלך, לספק מידע והוכחות, למרות שהם נוטים להיות מפוזרים ברחבי האתר, ולא בפיד בודד. הם עשויים להופיע גם בפרסומים חיצוניים: עיתונים, מגזינים וכתבי עת.

 

האורך או ספירת המילים

מקובל בדרך כלל שפוסטים בבלוג הם קצרים יותר ממאמרים, אם כי האורך הנכון עבור כל אחד מהם הוא נושא קידום אתרים במחלוקת.

 

באופן כללי, פוסטים בבלוג מתחילים ב-300 מילים ומגיעים עד – אך לעיתים רחוקות מעבר – ל-2000 מילים.

מאמר שלם ומחקר היטב עם טיעון מנומק וכל הראיות הדרושות יכול להגיע ל-5000 מילים או יותר. זו סיבה אחת טובה לכך שלכתבות אין מקום בבלוג: אף קורא מזדמן לא מעוניין לסנן מידע רב כל כך.

 

מחקר

כקטעי דעה או סיפורים, לפוסטים בבלוג יש תקני מחקר מחמירים פחות ממאמרים. שקול, למשל, פוסט בבלוג שכותרתו 10 טיפים יוצאי דופן לעבודה נוחה מהבית, לעומת מאמר, כיצד משבר והסגר עיצבו מחדש את מגמות העבודה העולמיות.

שני הקטעים עוסקים בהסתגלות לנסיבות מקצועיות חדשות, אבל ברור שהאחד ידרוש יותר מחקר וטיעון מובנה. הפוסט בבלוג עשוי לספק כמה סטטיסטיקות אנקדוטיות; המאמר, לעומת זאת, מעלה טענה ויצטרך מחקר רב כדי לגבות אותה.

 

מעורבות הקוראים

בלוגים נועדו לדיון ולשיתוף. האופי הקצר, הנוקב והסובייקטיבי שלהם מתאים לשיתופים במדיה החברתית, ולעתים קרובות מעודדים את הקוראים להשאיר שאלות והערות.

רק לעתים רחוקות דנים במאמרים מלבד בחוגים אקדמיים וטכניים. אם המחבר ביצע את עבודתו והמחקר וההיגיון תקינים, רק למומחים יהיה הידע והמוטיבציה להפריד ביניהם.

 

מה שסופרים צריכים לדעת

אני מקווה שעכשיו יש לך מושג טוב יותר איזה סוג של תוכן צריך לפאר את הבלוג שלך ואיזה סוג צריך להיות שמור למאמרים.

 

עם זאת, אם אתה כותב תוכן משלך, לא תמיד קל להגיע לאיזון הנכון; ואם שכרתם סופרים לא מיומנים, אולי תגלו שהם גם לא מבינים נכון את ההבדל.

אם אתה עדיין לא בטוח כיצד להמשיך או רק רוצה להיות בטוח שאתה נוקט בגישה הטובה ביותר, האב סקיוריטי יכול לעזור לעסק שלך לבנות את התוכן שלו ולפרסם פוסטים ראויים לשיתוף בבלוג ומאמרים רלוונטיים.